Rozpoczął się Restaurant Week – najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce. Trwająca edycja odbywa się pod hasłem #FoodSoundsGood
Festiwal przeznaczony jest dla miłośników niezwykłych połączeń smakowych i ich niepowtarzalnych doznań. W tej edycji bierze udział prawie czterysta restauracji z całej Polski – wśród nich są cztery radomskie restauracje: Kraft Bistro, Pivovaria, Pasja, Bonito Sushi & Asian Food, a także Słony Dym w Skaryszewie i Prowincja z Przysuchy.
Kształty, tekstury czy nawet kompozycje dań na talerzu – to sprawia, że nawet 50% smaku to wygląd jedzenia. W ofercie można znaleźć m.in. dania z kuchni polskiej, włoskiej i japońskiej, okraszone bezmięsnymi propozycjami i niecodziennymi deserami.
Miejsca można rezerwować na stronach: https://www.restaurantweek.pl/, https://www.breakfastweek.pl/ i https://app.rclb.pl. Wydarzenie trwa do 30 kwietnia.