Co jeść w czasie epidemii



Nasze żywienie rozpoczyna się od momentu wejścia do sklepu. To my decydujemy co kupimy i jaki wpływ będzie to miało na nasze zdrowie. Warto zaplanować, co chcemy kupić, jakie będziemy robić posiłki.

Przede wszystkim należy unikać przetworzonej żywności. Unikamy również cukru, który przyczynia się do tego, że mamy problem z nadwagą i różnymi chorobami.
Czytamy również opisy i skład. Wybieramy te produkty które są najbardziej naturalne.

Celebrujemy każdy posiłek! Pijemy dużo wody.

Jemy tak, aby nie przytyć, ale też wzmocnić swój organizm i układ odpornościowy.

Naszym gościem była Magdalena Ciesielska dietetyk. W rozmowie z Pawłem Wolskim wiele różnego rodzaju porad o tym jak się odżywiać w czasie izolacji i epidemii.

 

foto: Christine Sponchia

Komentarze



CLOSE
CLOSE