Jarzębina nie tylko na korale



Król Karol, kupił królowej Karolinie korale koloru koralowego, czyli jakiego? Bo jeżeli chodzi o korale z jarzębiny, to jak nam wyjaśniła Pani ekspert, to nie tylko kolor pomarańczowy. Choć wiedza jaką posiada na temat jarzębiny, Pani Marzena Wnęt, jest ogromna, to nie o kolorach, a o kulinariach była ta rozmowa. W październikowy weekend, w jarzębinowej stylizacji odwiedziła nas dobrze już znana naszym słuchaczom Pani Marzena, nauczycielka z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. Nasza konsultantka do spraw żywności po raz kolejny zachwyciła nas swoją wiedzą i mnóstwem pomysłów na użycie jarzębiny w naszej kuchni. Okazuje się, że te pomarańczowe owoce nie tylko dobrze wyglądają, ale po odpowiedniej obróbce doskonale smakują. Zapraszamy do wysłuchania rozmowy zarejestrowanej podczas audycji Wolna sobota, którą prowadzą Mariusz „Jarząbek” Turczyk i Marcin „Jarzębiak” Getler. Przypominamy Wolna sobota w soboty na antenie Radia Radom od 10:00 do 14:00.

Komentarze