Laury za najlepsze smaki Mazowsza



Wyjątkowy smak, regionalne pochodzenie i unikalna receptura – to cechy wyróżniające producentów i przedsiębiorców, którzy zostali nagrodzeni Laurem Marszałka Województwa Mazowieckiego

Cieszymy się, że ten konkurs spotyka się z dużym zainteresowaniem, mówi marszałek Adam Struzik:

Kapituła konkursowa wybrała spośród 127 zgłoszeń najlepsze z nich w dwunastu kategoriach. Wśród nagrodzonych laurem znaleźli się Stowarzyszenie Rozwoju Promocji Wsi Wsola i Okolic „Bądźmy Razem” za Racuchy rogate, Koło Gospodyń Wiejskich „Zdziechowianki” ze Zdziechowa za Pieróg zdziechowski pieczony i Gospodarstwo Rolne Krzysztof Wikaliński za sok malinowy. O jego produkcji opowiada laureat:

Oprócz tego wyróżnienie otrzymała piekarnia Fogiel & Fogiel za Chleb dziadka. W konkursie o Laur Marszałka wzięły udział m.in. firmy komercyjne, Koła Gospodyń Wiejskich i osoby fizyczne, posiadające certyfikaty, dyplomy lub inne dokumenty.

 

 

 

 

 

 

 

Fot. mazovia.pl

Komentarze



CLOSE
CLOSE