Orzech to twarda sztuka w kuchni



Orzech włoski  czy laskowy? Jakie właściwości zdrowotne i odżywcze mają dla nas orzechy? Czy powinny w ogóle gościć w naszym jadłospisie? O tym, jak i o innych ciekawych zastosowaniach w codziennej diecie orzechów opowiedziała nam Pani Agnieszka Kulikowska. Nasza ekspertka jest nauczycielką w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu i o orzechach wie wszystko, no prawie wszystko. W sobotniej audycji Wolna Sobota kącik kulinarny Radio od kuchni można usłyszeć około godziny 12:30. Program jak zwykle prowadzą Mariusz Turczyk i Marcin Getler. Poniżej zapis rozmowy z Panią Agnieszką, jak to przystało na nauczycieli „Gastronomika” przygotowaną perfekcyjnie w orzechowym temacie. Zapraszamy do odsłuchu.

Komentarze