Festiwal Kulinarny Radomskie Smaki już jutro (12 sierpnia) przybliży mieszkańcom Radomia kuchnię naszego regionu.
Oprócz typowych dla Ziemi Radomskiej potraw, na uczestników wydarzenia czekać będzie seria warsztatów, animacje dla dzieci, a także pokaz gotowania na żywo. Podczas festiwalu podjęta zostanie próba pobicia rekordu w ilości ugotowanej potrawy.
Ja liczę na to, że państwo licznie przybędą na to wspólne gotowanie. Ktoś to musi zjeść, ale ktoś to musi przygotować. Kucharz, w tym wypadku gotuje Mariusz Szwed, finalista programu MasterChef przygotuje Parzybrodę. Myślę że sam sobie nie poradzi bez pomocy mieszkańców miasta i okolic.
– mówił Karol Zdziech z Lokalnej Organizacji Turystycznej Ziemi Radomskiej
Wydarzenie startuje o godzinie 14:00. Na radomskim rynku będziemy nadawać prosto z mobilnego studia Radia Radom.
fot. Lokalna Organizacja Turystyczna Ziemi Radomskiej/Facebook