Zrób zdjęcie regionalnej potrawy



Mazurek Chopina, pieróg zdziechowski, czy miód nadbużański – te i wiele innych mazowieckich specjałów można sportretować na fotografiach nadsyłanych na szóstą edycję Mazowieckiego Kulinarnego Konkursu Fotograficznego
Kto może wziąć udział w konkursie, mówi Janina Ewa Orzełowska, członkini Zarządu Województwa Mazowieckiego:

Prace są przyjmowane do 20 kwietnia, w dwóch kategoriach: 'Lista produktów tradycyjnych” i 'Produkty nagrodzone Laurem Marszałka Województwa Mazowieckiego”. Na zwycięzcę współzawodnictwa czeka nagroda w wysokości 20 tyś zł. Zdjęcia wraz z wypełnionym formularzem konkursowym należy wysyłać mailowo na adres: fotografiakulinarna@mazovia.pl. Szczegółowe informacje można uzyskać w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich pod nr tel. (22) 597 91 40.

Komentarze