Po przerwie spowodowanej pandemią stowarzyszenie zaprasza 13 sierpnia na spotkanie, w czasie którego uczestnicy dowiedzą się, co jeszcze oprócz ogórków można ukisić
A o tym co jeszcze oprócz ogórków można ukisić opowie Małgorzata Grochowiecka. Prowadząca zdradzi również tajniki przygotowania zakwasów do zup takich jak barszcz biały, żurek oraz barszcz czerwony z kiszonych buraków.
Zapisy przyjmowane są poprzez adres mailowy zapisy@drogamleczna.org.pl. W wiadomości należy podać imię, nazwisko oraz numer telefonu.
Udział w warsztatach jest bezpłatny. Liczba miejsc ograniczona.
Organizatorzy proszą o przybycie w maseczkach. Przed wejściem na warsztaty uczestnicy będą również poproszeni o wypełnienie ankiety dotyczącej stanu zdrowia.
Początek warsztatów o godzinie 18 w Akademii Kulinarnej Cook ` N `Talk przy ulicy Ciemnej 34.
Przedsięwzięcie jest współfinansowane ze środków Samorządu Województwa Mazowieckiego.