Piąta edycja ” Żółtego talerza”



Nauczą co znaczy prawidłowe żywienie. Po raz piąty ruszył 'Żółty talerz’, czyli program żywienia dzieci stworzony przez Fundację Dominiki i Sebastiana Kulczyków

W Radomiu program „Żółty talerz” realizuje Caritas Diecezji Radomskiej. Program ma na celu między innymi wzbogacenie oferty żywieniowej dla dzieci i młodzieży poprzez uczynienie posiłków pełnowartościowymi ze zdrowotnego punktu widzenia. – Brązowy ryż, ciemny makaron to tylko niektóre ze zdrowych produktów, których dzieci mogą spróbować w ramach przygotowanych dla nich posiłków – mówi Anna Lis, Sekretarz Diecezji Radomskiej.

Jak informuje Lis jest to akcja skierowana do wszystkich dzieci korzystających z placówek edukacyjnych.

W ramach 'Żółtego talerza’ dzieci otrzymują dania opracowane według listy zdrowych produktów Instytutu Żywienia.

 

Fot. Pochodzi ze strony Caritas Diecezji Radomskiej

Komentarze



CLOSE
CLOSE