W korzeniu siła i odporność



W korzeniu siła i odporność – to temat kolejnego warsztatu z cyklu „Wkoło zioło” organizowanego przez radomski Amfiteatr

Jeśli lubisz aromaty prażonych roślin (jak np. kawa) i chcesz budować swoją odporność, to te warsztaty są dla Ciebie.

– W części teoretycznej skupimy się na właściwościach naszych rodzimych roślin o jadalnych korzeniach, takich jak mniszek lekarski czy łopian mniejszy, a także poznamy bliżej tzw. przyprawy korzenne i ich wpływ na nasz organizm. W części praktycznej warsztatów przygotujecie własnoręcznie zdrową kawę korzenną oraz pachnący peeling do ciała, który będziecie mogli podarować bliskim na święta – opowiada Magda Oprządek, prowadząca warsztaty.

Prowadząca:

Magdalena Oprządek – geografka, która po poznaniu roślin tatrzańskich nie miała już wątpliwości, czym będzie się zajmować w życiu: roślinami! Jej pasją jest zarażanie ludzi szacunkiem i zamiłowaniem do świata roślin. Zajmuje się edukacją w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego oraz współprowadzi w mężem kawiarnię Karowa 20. Gdy nie ma jej w pracy, zapewne wspina się ze swoimi synami po drzewach w nadwiślańskich łęgach lub parzy herbatę z dzikich roślin jadalnych w czasie jednego ze swych biwaków.

Zapisy

Na warsztaty obowiązują zapisy, które trwają do 4 grudnia.

Warsztaty odbędą się 9 grudnia o godz. 18. Po rejestracji i opłaceniu paczki z ingrediencjami, dostaniecie link do platformy, na której połączycie się z prowadzącą warsztaty.

Czas trwania: 1 h 20 min

Komentarze



CLOSE
CLOSE