Wystartował konkurs na najsmaczniejszą potrawę



Ruszyła XIV edycja konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. Nagrodzone zostaną najsmaczniejsze potrawy z regionu. Udział w plebiscycie mogą wziąć zarówno przedsiębiorcy jak i producenci indywidualni. Zgłoszenia można przesyłać do 31 marca

Celem konkursu jest promocja mazowieckiej żywności i kultywowanie dziedzictwa kulinarnego regionu. – Potrawy, które otrzymają Laur Marszałka, będą później promowane na targach i imprezach regionalnych – mówi Janina Ewa Orzełowska.

Uczestnicy będą oceniani w dwóch kategoriach: przedsiębiorcy oraz producenci indywidualni. Z kolei rywalizować będą w ośmiu kategoriach: wyroby piekarnicze, wyroby cukiernicze, przetwory mięsne i produkty pochodzenia zwierzęcego, ryby i przetwory rybne, przetwory owocowe i warzywne, produkty mleczarskie, miody oraz napoje (alkoholowe i bezalkoholowe).  Więcej informacji można znaleźć na stronie mazovia.pl.

Fot: mazovia.pl

Komentarze



CLOSE
CLOSE